header-img
Meny
Østfold er Norges første fairtradefylke
 
Endelig kan Østfold  kalle seg landet første Fairtrade-fylke i Norge.
-Det er fantastisk når man i felleskap jobber for å fremme viktigheten av rettferdig handel i lokalsamfunnet. Det bidrar til bedre kår for bønder og arbeidere i fattige land, sier Marianne Størseth i Fairtrade Norge. 
Gruppen Østfold Fairtrade med Åse Rennesund og Liv Mari Henriksen i spissen har jobbet hardt og målretta i flere år for å oppnå dette. Gruppen har også et samarbeid med Guatemala med rettferdig handel som tema, og har vært en del av Vennskap Nord/Sør-nettverket i mange år.

 

– Vi i Fairtrade er utrolige stolte over å kunne utnevne landets første Fairtrade-fylke. Det er lagt ned et imponerende stykke arbeid fra flere involverte aktører for å få dette viktige arbeidet i mål. Vi har allerede 38 små og store Fairtrade kommuner rundt om i landet, og denne utnevnelsen tar dette arbeidet et steg videre. Vi håper at det positive engasjementet i Østfold bidrar til at flere blir inspirert til å ha fokus på rettferdig handel i sitt lokalsamfunn, sier daglig leder i Fairtrade Norge, Marianne Størseth.

Hun understreker at arbeidet som gjøres med å sette fokus på rettferdig handel i de ulike lokalsamfunn har stort betydning.
-Det er fantastisk når man i fellesskap kan jobbe for at næringsliv, politikere, skoler og andre skal sette rettferdig handel på dagsorden. Det skaper både engasjement, motivasjon, kunnskap og et verdifellesskap. På denne måten øker man både kunnskapen om hva rettferdig handel er og bidrar til å gjøre en forskjell. Når de som dyrker og selger råvarene vi forbruker får en anstendig betaling og ordnede arbeidsforhold, bidrar det til utvikling i land i Sør, sier Størseth.

Les hele saken på Faritrade Norge sin nettside.

Les mer på Østfold fylkeskommunes nettside.

les mer på Sarpsborg Arbeiderblad.no