header-img

Massiv rapport full av bilder

Denne rapporten er ikke kjedelig. Den er viktig fordi den viser at arbeidet vårt bærer frukter. På grunn av oss utvikles lokalsamfunn, verden får mer samarbeid, mer kulturkompetanse og større global forståelse. Dessuten har rapporten en mengde flotte bilder av vakre partnere fra hele verden. Bare det gjør det verdt å ta en titt! På bildet poserer hovedforfatteren Maria Sørlie Berntsen med verket sitt.

[Les mer]
 

1. mai: Frist for å søke på Spor

Spor gir ungdom mellom 18 og 25 år en unik mulighet til å bli kjent med nye mennesker i et annet land. Hvert år sender vi fire norske ungdommer til Tanzania og fire til Guatemala. Programmet retter seg spesielt mot ungdom med yrkesfaglig eller samisk bakgrunn, men alle i den aktuelle aldersgruppen kan søke. Vi er på jakt etter ungdom som ikke har vært spesielt engasjert i politikk og internasjonale saker, men som likevel har lyst til å delta på et slikt program.

Søknadsfristen for å bli med er 1.mai.

[Les mer]
 

50 partnerskap får støtte

Hvert år søker lokale grupper og skoler Vennskap Nord/Sør om støtte til samarbeid mellom Norge og land i Afrika, Asia og Latin-Amerika. I år er det 27 lokalsamfunns- og 23 skolepartnerskap som får støtte til utveksling og utviklingssamarbeid.

[Les mer]
 

Spordeltakerne er her

I midten av mars kom 8 spente Spordeltakere til Norge. Det er 4 fra Guatemala og 4 fra Tanzania. De skal være her i 5 måneder, og bo i vertsfamilie og jobbe på lokale arbeidsplasser.  Etter vel en uke i Oslo, med kurs og informasjon, har de dratt til sine vertssteder som i år er Drammen, Porsgrunn, Kristiansand, Stjørdal og Ålgård. 

 

[Les mer]
 

Vår kronikk i Klassekampen: Førdømming virker ikke

Nylig signerte president Museveni i Uganda en ny lov som kan straffe homofile med livstid i fengsel. Vi mener det kan virke mot sin hensikt å fordømme homopolitikken. Les hvorfor i kronikken vi skrev i Klassekampen. Les den her (Facebook)

[Les mer]
 

Felles utfordring: Vårt daglige brød

I Etiopia strever man med å ta vare på matjorda i en tid med klimaforandringer og befolkningsvekst. I Norge jobber man med å hindre at den maten som produseres havner i søpla! "Vårt daglige brød" er et vennskapssamarbeid mellom bispedømme Nidaros og en kirke i Etiopia. Respekten for det daglige brød er deres felles utfordring. Les hva gruppen i Nidaros skriver i en kronikk i Adresseavisen:http://www.adressa.no/meninger/kronikker/article8898519.ece

[Les mer]