header-img

Naseer fra Nablus

Han kjenner byen godt, hver gate og hus i Nablus i Palestina. Arkitekten Naseer Arafat har i 20 år jobbet med en bok om den gamle arkitekturen i byen, fra Romerne og opp til en Israelske okkupasjonen i dag. Han er kontaktperson i vennskapssamarbeidet mellom Stavanger og Nablus. Les historien hans på engelsk:

[Les mer]

 

Teater på tvers av kulturer og skillelinjer

Oppland Arbeiderblad: Forestillingen Innafor&Uttafor var et samarbeidsprosjekt som Viken folkehøgskole, Gjøvik kommune og Pascal Norge og Korpus har samarbeidet med unge funksjonshemmede og funksjonsfriske fra Kenya, Colombia, USA, Spania og Den dominikanske republikk om å lage.

[Les mer på http://www.oa.no/Teater_p__tvers_av_kulturer_og_skillelinjer-5-35-79958.html]

 

Refleksjoner fra regnskogen

En gruppe Huni Kuin indianere fra Amazonans har kommet til Oslo.  De har et samarbeid med en gruppe ungdommer på Sagene. Tema for samarbeidet et urfolks situasjon og bevaring av regnskog. De har jobbet sammen siden 2012.
I samarbeid med sine norske partnere ønsker de å formidle sitt syn på verden, sett gjennom Huni Kuin-filosofi, med kunst- og kulturuttrykk.
-Nordmenn mangler sin åndelighet, men har en flott måte å organisere samfunnet på. De tar vare på naturen selv i byene, sier de.

[Les mer]

 

Øst Afrikasamarbeid om funksjonshemmedes rettigheter

Mombasa-Morogoro-Thika South South Friendship Network Group er et nyetablert sør-partnerskap for å  sette fokus på funksjonshemmedes rettigheter i ØstAfrika. Gruppen springer ut fra Vennskap Nord/Sørs nettverk, og hver av dem har også et partnerskap med en norsk gruppe eller skole som jobber med fysisk eller psykisk utviklingshemmede. Se Facebook siden deres
(foto: Mombasa-Morogoro-Thika South South Friendship Network Groups logo)

[Les mer]

 

- When I have seen, I am responsable

- Det viktigste med vennskapssamarbeidet er å være et talerør for det palestinske folkets situasjon. Dette mener 25 representanter fra 5 norske kommuner som samarbeider med lokalsamfunn i Palestina. De møttes på Hamar for å utveksle erfaringer og oppdateres på den politiske situasjonen i regionen.
Representantene mener det er viktig å knytte sammen langsiktige norske og palestinske institusjoner for å styrke samfunnene i både Norge og Palestina.

- Dette er viktig for den globale kunnskapen på skoler og i kommuner. Det er viktig for fredsarbeid og antiradikaliseringsarbeid, mener konferansedeltagerne.

[Les mer]

 

De guatemalanske deltakerne er her

Rett før påske kom 8 guatemalanske ungdommer til Oslo. De er med på Sporprogrammet, og skal tilbringe 5 måneder i Norge. De er i gang med å bli kjent med landet og organisasjonen og i påsken har de møtt sine norske vertsfamilier for første gang.
Andrea, Christian, Cindy, Diana, Ixchel, Jacquline, Justo og Stephanie er plukket ut etter en omfattende rekrutteringsprosess med mange søkere.

[Les mer]