header-img

50 partnerskap får støtte

Hvert år søker lokale grupper og skoler Vennskap Nord/Sør om støtte til samarbeid mellom Norge og land i Afrika, Asia og Latin-Amerika. I år er det 27 lokalsamfunns- og 23 skolepartnerskap som får støtte til utveksling og utviklingssamarbeid.

[Les mer]
 

Spordeltakerne er her

I midten av mars kom 8 spente Spordeltakere til Norge. Det er 4 fra Guatemala og 4 fra Tanzania. De skal være her i 5 måneder, og bo i vertsfamilie og jobbe på lokale arbeidsplasser.  Etter vel en uke i Oslo, med kurs og informasjon, har de dratt til sine vertssteder som i år er Drammen, Porsgrunn, Kristiansand, Stjørdal og Ålgård. 

 

[Les mer]
 

Vår kronikk i Klassekampen: Førdømming virker ikke

Nylig signerte president Museveni i Uganda en ny lov som kan straffe homofile med livstid i fengsel. Vi mener det kan virke mot sin hensikt å fordømme homopolitikken. Les hvorfor i kronikken vi skrev i Klassekampen. Les den her (Facebook)

[Les mer]
 

Felles utfordring: Vårt daglige brød

I Etiopia strever man med å ta vare på matjorda i en tid med klimaforandringer og befolkningsvekst. I Norge jobber man med å hindre at den maten som produseres havner i søpla! "Vårt daglige brød" er et vennskapssamarbeid mellom bispedømme Nidaros og en kirke i Etiopia. Respekten for det daglige brød er deres felles utfordring. Les hva gruppen i Nidaros skriver i en kronikk i Adresseavisen:http://www.adressa.no/meninger/kronikker/article8898519.ece

[Les mer]
 

Fredsprisvinner fra Vennskap Nord/Sør

Denne uka ble en av våre ildsjeler belønnet med en fredspris. Liv Mari Henriksen har i snart 20 år vært en drivkraft i vennskapssamarbeidet Fredrikstad-San Martin. Nå har hun blitt belønnet med Amnesty Fredrikstads lokale fredspris for arbeidet. Her er hun på en av sine mange turer til Guatemala. Liv Mari er også aktiv i Østfold Fairtrade og skal ha mye av æren for at Fredrikstad nylig ble en Fairtradeby. Gruppen er den eneste i vårt nettverk som har handel som tema. Gratulerer Liv Mari!

[Les mer]
 

Den siste kanalen til Eritrea

Organisasjonene er kastet ut, journalistene har ikke tilgang. Nå drar også diplomatene. Men vennskapssamarbeidet blir.

[Les mer]