header-img

Søknadsfrist på Spor 1. mai

Søk på spor: Har du lyst til å utforske en annen kultur, utfordre deg selv og dra på ditt livs eventyr? Nå har du sjansen til å reise på 5 måneders utveksling til GUATEMALA eller TANZANIA gjennom utvekslingsprogrammet SPOR.
SPOR er en 5 måneders kulturutveksling til Guatemala eller Tanzania hvor du får muligheten til å oppleve og ta del i hverdagslivet i et annet land.

[Les mer]

 

Naseer fra Nablus

Han kjenner byen godt, hver gate og hus i Nablus i Palestina. Arkitekten Naseer Arafat har i 20 år jobbet med en bok om den gamle arkitekturen i byen, fra Romerne og opp til en Israelske okkupasjonen i dag. Han er kontaktperson i vennskapssamarbeidet mellom Stavanger og Nablus. Les historien hans på engelsk:

[Les mer]

 

Teater på tvers av kulturer og skillelinjer

Oppland Arbeiderblad: Forestillingen Innafor&Uttafor var et samarbeidsprosjekt som Viken folkehøgskole, Gjøvik kommune og Pascal Norge og Korpus har samarbeidet med unge funksjonshemmede og funksjonsfriske fra Kenya, Colombia, USA, Spania og Den dominikanske republikk om å lage.

[Les mer på http://www.oa.no/Teater_p__tvers_av_kulturer_og_skillelinjer-5-35-79958.html]

 

Refleksjoner fra regnskogen

En gruppe Huni Kuin folk fra Amazonans har kommet til Oslo. De har et samarbeid med en gruppe ungdommer på Sagene. Tema for samarbeidet et urfolks situasjon og bevaring av regnskog. De har jobbet sammen siden 2012.
I samarbeid med sine norske partnere ønsker de å formidle sitt syn på verden, sett gjennom Huni Kuin-filosofi, med kunst- og kulturuttrykk.
-Nordmenn mangler sin åndelighet, men har en flott måte å organisere samfunnet på. De tar vare på naturen selv i byene, sier de.

[Les mer]

 

Sammen for funksjonshemmedes rettigheter

Det nyetablerte sør-sør-samarbeidet mellom Mombasa-Morogoro-Thika jobber for å styrke funksjonshemmedes rettigheter i ØstAfrika. Gruppen springer ut fra Vennskap Nord/Sørs nettverk, og hver av dem har også et partnerskap med en norsk gruppe eller skole som jobber med fysisk eller psykisk utviklingshemmede. Se Facebook siden deres
(foto: Mombasa-Morogoro-Thika South South Friendship Network Groups logo)

[Les mer]

 

- When I have seen, I am responsable

- Det viktigste med vennskapssamarbeidet er å være et talerør for det palestinske folkets situasjon. Dette mener 25 representanter fra 5 norske kommuner som samarbeider med lokalsamfunn i Palestina. De møttes på Hamar for å utveksle erfaringer og oppdateres på den politiske situasjonen i regionen.
Representantene mener det er viktig å knytte sammen langsiktige norske og palestinske institusjoner for å styrke samfunnene i både Norge og Palestina.

- Dette er viktig for den globale kunnskapen på skoler og i kommuner. Det er viktig for fredsarbeid og antiradikaliseringsarbeid, mener konferansedeltagerne.

[Les mer]